Stig och Gunn Ekblad väljer att avyttra Söderköpings Brunn till Söderstaden i Östergötland AB.
Söderköpings Brunn bedriver restaurang och hotellverksamhet i Söderköping och har en omsättning på ca 35 miljoner samt 25 anställda.  ED Gruppen går in för att stötta bolaget i sin fortsatta utveckling.
ED Gruppen fortsätter sin satsning på tillväxtföretag därav förvärvet av Söderköpings Brunn.
ED Gruppen tillsätter Johan Lindgren som ny VD för verksamheten. Han tillträder sin tjänst i oktober.
– Avyttringen till ED Gruppen AB ser vi som det bästa alternativet för att klara av generationsskifte och behålla den lokala förankringen. Jag känner mig stolt och trygg i att nu lämna över ansvaret som VD för Söderköpings Brunn till Johan Lindgren. Johan har en lokal förankring och har mycket goda ledaregenskaper, säger Stig Ekblad f.d. ägare.
 – Jag ser detta som ett långsiktigt förvärv vilket möjliggör förvaltning och utveckling av en välskött verksamhet. Koncernen kan tillsammans bidra till utveckling av näringslivet i Söderköping, säger Eddy Demir VD, ED Gruppen AB
 ED Gruppen AB verkar inom bygg- och fastighetssektorn. Koncernen omsätter cirka 1 miljard och sysselsätter fler än 300 anställda.