ED Bygg Sverige AB utökar samarbetet med Stångåstaden och tecknar avtal om bostadsprojektet kv. Lugnet i Ebbepark i Linköping. Projektet ligger i ett strategiskt läge mellan Linköpings centrum, universitetet och Science Park Mjärdevi. Närheten till naturen gör det till en utmärkt plats för att både arbeta och leva i.

Projektet avser nyproduktion av ca 290 bostäder i tre kvarter med ett sammanhängande garageplan under alla kvarteren. Bostäderna skall byggas i kv. Lugnet i Ebbepark, Linköping. Kv. Lugnet ligger i den östra delen av Ebbepark. Hela området kring Ebbepark kommer de närmaste åren att byggas om till ett attraktivt bostadsområde samt ett innovativt företagscentrum.

-Vi vill verka i de stora och expansiva kommunerna. Vi ser tilldelningen av detta projekt som ett bevis på att vi ligger i framkant som entreprenör.  Genom att nå upp till kraven om att bygga kostnads- och energieffektivt med stor miljöhänsyn stärker vi vår position på marknaden. Vi har utvecklat ett bra samarbete med Stångåstaden och är stolta över att få vara en del av detta spännande projekt, säger Eddy Demir, VD ED Bygg.  

Projektet beräknas ha byggstart under 2019 och vara helt färdigbyggt under 2022.